Duurzame renovatie Pascalweg 2 te Zwolle | 22-02-2019

In opdracht van Jansen Vastgoed zijn wij bezig met het duurzaam renoveren van de gebouwen aan de Pascalweg 2 in Zwolle die vanaf juni 2019 huisvesting bieden aan Breman Utiliteit Zwolle.

Maatwerk

In samenwerking met Breman Utiliteit Zwolle, verantwoordelijk voor het gehele installatiewerk, worden de gebouwen gerenoveerd om oekomstbestendige huisvesting te bieden aan kantoor-, werkplaats- en magazijnpersoneel.

De bestaande bebouwing op dit kavel bestaat uit twee koppelde gebouwen die geheel tot op het casco gestript worden. De inrichting, inclusief al het installatiewerk, wordt volledig vernieuwd. Het bedrijfspand krijgt een moderne uitstraling doordat er om de laagbouw een volledig nieuwe buitenschil wordt gerealiseerd. De bestaande kunststof kozijnen worden vervangen door aluminium kozijnen en de bestaande daken worden opgewaardeerd in isolatiewaarde en voorzien van nieuwe dakbedekking. Aan de achterzijde van de laagbouw wordt ca. 550 m2 bedrijfshal bij gebouwd wat zal dienen als extra ruimte voor werkplaats en magazijn. Met 7 meter vrije hoogte biedt dit ruimte aan een entresolvloer en mogelijkheid tot het plaatsen van een kraanbaan.

BREEAM certificaat

Duurzaamheid is belangrijk bij de renovatie van de gebouwen. Bij dit project wordt er gestreefd naar een BREEAM (In Use) Excellent certificering. Dit wordt mede behaald door de toepassing van duurzame verlichting, verbetering van isolatie, verduurzaming van de (klimaat)installaties en de toepassing van PV-panelen. Ook wordt het terrein opnieuw ingericht waarbij de BREEAM certificering zal meewegen in het ontwerp.

Het sloopwerk van beide gebouwen is achter de rug. Inmiddels is de aanpassing van de vide in de hoogbouw gereed en wordt de staalconstructie van de uitbreiding opgebouwd. Binnen wordt er hard gewerkt aan de nieuwe inrichting en afwerking van beide gebouwen.

De oplevering van het geheel staat gepland begin juni 2019.

Delen:

« Terug naar het overzicht