Groot onderhoud dakbedekking Hanzepand | 11-05-2020

In opdracht van Keppel Real Estate is gestart met het groot onderhoud van de dakbedekking op een deel van het pand.

BFM beheer voert het technisch, facilitair en administratief beheer uit voor het Hanzepand. Onderdeel hiervan is ook het coördineren van het groot onderhoud aan de dakbedekking op twee daken van het pand.  

Het huidige dak bestaat uit een betonnen dak met daarop dakbedekking, isolatie en grind, waarbij het dak de afgelopen jaren al meerdere malen is gerenoveerd. Op dit moment is het dak toe aan groot onderhoud.

Tijdens het groot onderhoud wordt het grind van het dak gezogen, waarna ook de isolatie en dakbedekking worden verwijderd en afgevoerd. Direct na deze werkzaamheden wordt een eerste noodlaag aangebracht, zodat het dak te allen tijde waterdicht is. Aansluitend wordt het dak opnieuw geïsoleerd en wordt de nieuwe dakbedekking aangebracht. De isolatie wordt verkleefd aangebracht zodat er niet geboord hoeft te worden in het betonnen dak. Op deze wijze ondervinden de aanwezige huurders nagenoeg geen overlast van de werkzaamheden.

Uiteraard staat veiligheid op één, waarbij voor de start van de werkzaamheden de valbeveiliging is aangebracht.

Ook wordt tijdens de werkzaamheden rekening gehouden met het COVID-19, zo wordt het dak via de buitenzijde betreden en niet via binnen. Tevens zullen er niet teveel mensen tegelijk aan het werk gaan op het dak, waardoor men ook 1,5 meter afstand kan behouden. Verder worden uiteraard de voorschriften van het RIVM opgevolgd.
Delen:

« Terug naar het overzicht