Image description
GELRE ZIEKENHUIZEN APELDOORN
GELRE ZIEKENHUIZEN APELDOORN

GELRE ZIEKENHUIZEN APELDOORN

De bouw van een tijdelijk parkeerdek op P1 zorgt ervoor dat er voldoende parkeergelegenheid is tijdens de bouw van een nieuwe parkeergarage P2. Vervanging van deze parkeergarage is nodig vanwege scheurvorming in de constructie. Hierdoor is nu slechts een gedeelte in gebruik. Omdat er gedurende de bouw geen auto’s kunnen staan op P2, kunnen bezoekers en patiënten in deze periode gebruikmaken van P1 en het tijdelijke parkeerdek op P1. De tijdelijke parkeervoorziening heeft één extra parkeerlaag en biedt circa 200 extra parkeerplaatsen.

Het parkeerdek is gerealiseerd met het Flexideck parkeersysteem, welke bestaat uit een thermisch verzinkte staalconstructie en prefab betonvloeren. De betonvloeren overspannen de parkeervakken en parkeerweg. Ze zijn mechanisch aan elkaar gekoppeld en voorzien van een hoogwaardige kitvoeg die zorgt voor een vloeistofdichte betonvloer. De constructie is volledig demontabel en dus gemakkelijk te verwijderen of te verplaatsen waardoor het ideaal is voor tijdelijk gebruik. De constructie past dus ook helemaal binnen de kaders van circulair bouwen en blijft maximaal 10 jaar staan.

De gevel is voorzien van houten lamellen met een dichte aluminium plaat tegen de eventuele overlast van koplampen van auto’s afgewisseld met natuurlijk groen. Daarnaast is het parkeerdek voorzien van technieken om de verlichting nauwkeurig en specifiek te kunnen dimmen om de eventuele verlichtingsoverlast verder te minimaliseren.

BFM beheer is gedurende de periode dat het parkeerdek in gebruik is verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud.

>
<