Image description
Parkeergarage Olympos Utrecht

Parkeergarage Olympos Utrecht

Op het Utrecht Science Park is door Continental Car Parks een unieke, energiepositieve parkeervoorziening voor Universiteit Utrecht gerealiseerd. Deze modulaire, circulaire en energiepositieve parkeergarage kan ook andere gebouwen op het terrein van energie voorzien. Met de vierlaags parkeervoorziening breidt de universiteit de parkeercapaciteit uit van 118 naar 320 parkeerplaatsen.

De Universiteit Utrecht heeft uitgesproken duurzaamheidsambities welke centraal staan in de gehele bedrijfsvoering. Nieuwe gebouwen moeten functioneel, gezond in termen van welzijn en comfort, energieopwekkend en circulair zijn. Deze thema’s stonden dan ook centraal bij de planontwikkeling voor de parkeergarage. Parkeergarage Olympos wekt meer energie op dan het verbruikt middels zonnepanelen, accu’s die zorgen voor het opslaan van de elektriciteit en onder meer ledverlichting en een energiezuinige personenlift. De hellingbaan is zo geconstrueerd dat er in de winter geen verwarming nodig is en de volledige benedenverdieping is voorzien van laadpalen. De parkeergarage kan de omliggende gebouwen van energie voorzien en dient dan ook als voorbeeld voor andere parkeergarages.

De parkeergarage Olympos is gebouwd met het Flexideck parkeersysteem. Deze modulaire, demontabele parkeeroplossing zorgt ervoor dat er in de toekomst flexibel kan worden ingespeeld op de parkeerbehoefte. De parkeergarage is grotendeels circulair en voldoet aan diverse criteria voor een BREEAM en ESPA-Gold certificering. De gevel is voorzien van onderhoudsarme houten lamellen in combinatie met een plint van schanskorven gevuld met restmaterialen van gesloopte gebouwen en ertegenaan groene beplanting.

BFM beheer is voor een periode van 10 jaar verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud.

>
<